Emmeloord en werkgebied Noord Nederland
Meer details

Vertegenwoordiger pootgoed teelt en inkoop

Deze vacature is reeds vervuld

De vacature Vertegenwoordiger pootgoed teelt en inkoop

Na een dienstverband van bijna 50 jaar gaat collega Jan de Vries met pensioen en wil hij graag zijn werk en ervaring overdragen aan een nieuwe collega. Je werkt in deze functie nauw samen met nog twee ervaren collega’s die woonachtig zijn in Groningen en Flevoland. Samen ben je verantwoordelijk voor de contacten met de pootgoedtelers in het Noorden van Nederland. Daarnaast heb je vijf collega’s in de buitendienst in de rest van Nederland en Noord-Frankrijk. De pootgoedtelers in het Noorden bevinden zich met name in de kleigebieden in Flevoland, Noord-Holland, Friesland en Groningen. Afhankelijk van je woonplaats en wensen kan er een nieuwe verdeling van relaties binnen het team plaats vinden. De voorkeur gaat uit naar iemand die in de buurt van Flevoland woont zodat je ook makkelijk op kantoor in Emmeloord kunt komen en af en toe in Rilland kunt zijn. De functie biedt ook de mogelijkheid om vanuit huis te werken om zo je dagelijkse werk en bezoeken te organiseren.

Je bent als ervaren vertegenwoordiger en teeltadviseur de schakel tussen de pootgoedtelers en Meijer Potato. Het verstevigen van reeds bestaande relaties en het leggen van nieuwe contacten is hierin enorm belangrijk. Je onderhoudt de relatie met de pootgoedtelers en maakt daarbij afspraken over de invulling van het areaal en begeleidt de telers in de teelt en bewaring tot aan het moment van afzet. In samenspraak met collega’s van logistiek zorg je dat de juiste kwaliteit aardappelen op de juiste plaats en op de juiste tijd geleverd worden. Het bemonsteren van de percelen en het begeleiden van de teelt van nieuwe rassen behoort ook tot de werkzaamheden. In overleg met de afdeling verkoop zorg je voor het verzamelen en verzenden van beproevingsmateriaal en de introductie van nieuwe rassen. Het is dus een heel afwisselende functie met variatie in werk door de seizoenen en veel contact met collega’s, telers en instanties om de afzet en kwaliteit van een mooi product aardappelen te bevorderen.

Wat verwachten wij van de Vertegenwoordiger pootgoed teelt en inkoop

Ervaring in de akkerbouw en vollegrondsteelten in een commerciële teelt-technische functie.
• Een HBO (agrarisch) werk- en denk niveau met ervaring in de (poot)aardappelsector.
• Als vertegenwoordiger spreek je de taal van de ondernemer en beschik je over goede communicatieve vaardigheden.
• Je bent goed in het opbouwen en onderhouden van relaties.
• Je signaleert belangrijke ontwikkelingen en kansen in de markt en bespreekt deze binnen het team.
• Je bent enthousiast, ondernemend en flexibel.
• Je werkt goed samen en hebt ook een grote dosis zelfstandigheid.

Wil je meer weten of deze functie goed past bij je wensen en ambitie? Neem dan gerust contact op voor overleg.

Bedrijfsprofiel

Meijer Potato ontwikkelt en vermarkt hoogwaardige aardappelrassen die het verschil maken voor mensen wereldwijd. Wij benutten het potentieel van aardappelen en van onze mensen om nieuwe aardappelrassen te ontwikkelen. Zo spelen we in op veranderende omstandigheden, richten we ons op een betere beschikbaarheid van aardappelen en laten we meer mensen genieten.

Wat hebben wij jou te bieden?

Je komt werken bij Meijer Potato. We zijn een familiebedrijf dat al sinds 1920 actief is in aardappelen, wereldwijd één van de meest genuttigde voedingsgewassen. De gevolgen van wereldtrends als bevolkings- en welvaartsgroei en klimaatverandering geven richting aan ons veredelings-programma. Dat zet in op versnelde groei in opbrengst, kwaliteit en duurzame productie. Ons gefocuste assortiment bestaat uitsluitend uit hoogwaardige aardappelrassen die specifieke segmenten of behoeften aanspreken.

• Jij draagt je eigen steentje bij in een sector die ertoe doet wereldwijd.
• Een uitdagende functie in een organisatie met een positieve en informele sfeer
• Wij bieden je een marktconform salaris, goede secundaire voorwaarden en uitstekende opleidings- of specialisatiemogelijkheden.

Meer informatie of solliciteren?

Meijer Potato heeft de werving en selectie voor deze vacature uitbesteed aan Doornbos Werving & Selectie. Voor meer informatie kun je terecht bij Klaas Doornbos, bereikbaar op 06-22235421 of via info@doornboswerving.nl sollicitaties via www.doornboswerving.nl

Uitgebreide informatie over de organisatie is te vinden op: www.meijerpotato.com

Kijk ook naar deze link met de bedrijfsfilm van Meijer Potato

Doornbos Werving & Selectie is gespecialiseerd in recruitment in de Agribusiness voor specialistische en leidinggevende functies op MBO+, HBO en WO-niveau. De focus is op functies binnen de akkerbouw, tuinbouw, veehouderij en agrotechniek. Met onze persoonlijke aanpak en begeleiding streven we naar een match en relatie voor de lange termijn.

Locatie

Emmeloord en werkgebied Noord Nederland

Publicatie datum

19.04.2022

Contactpersoon

Klaas Doornbos

Maak een jobalert
Wil jij altijd op de hoogte blijven van de laatste vacatures? Maak dan een jobalert aan en mis nooit meer een vacature!
Doornbos Werving & Selectie BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.