Veredelen en vermarkten van hoge kwaliteit aardappelrassen
logo-1
Schermafbeelding 2020-07-03 om 10.38.34

Iedereen moet kunnen genieten van eten

We benutten het potentieel van de aardappel en van onze mensen

Building on potential

Ons verhaal

Meijer is al actief in de aardappelen sinds 1920. Ons verhaal begint bij Kees Meijer sr. Toen hij aardappelhandelaar werd, meer dan 100 jaar geleden, wilde hij zijn familie en zichzelf een beter bestaan bezorgen. Zijn ondernemersgeest en zijn focus op de potentie van de aardappel waren essentieel in zijn succes en vormen ook nu nog het fundament van Meijer Potato.

Benutten van potentieel

Kees sr. begon als handelaar. Toen zijn zoon Henk in de business stapte, voegde hij een internationale, klantgerichte aanpak toe, waarmee hij het bedrijf verder ontwikkelde. Later trad ook kleinzoon Kees jr. toe tot het familiebedrijf. Hij werd de drijvende kracht achter de verbreding van het bedrijf in de aardappelketen. Inmiddels is de 4e generatie toegetreden in het bedrijf. Meijer management en medewerkers van toen en nu dragen bij aan die typerende ondernemersgeest door hun eigen talent en visie tot uitdrukking te laten komen in hun werk. Zo benutten en voeden we het potentieel van mensen.

Onze mensen bouwden een solide basis voor Meijer Potato. De geschiedenis voedt ons geloof in de aardappel, in haar potentieel als voedingsmiddel en als bron van economische waarde en welzijn. We hebben veel vertrouwen in onze mensen die dat potentieel verwezenlijken. Aardappelen zijn een belangrijke bron van persoonlijke en economische groei en ons middel om bij te dragen aan meer plezier en welzijn. 

Missie

Iedereen moet kunnen genieten van eten.

Wij benutten het potentieel van aardappelen en van onze mensen om nieuwe rassen te ontwikkelen. Daarmee spelen we in op veranderende omstandigheden en richten we ons op meer beschikbaarheid en genieten.

We ontwikkelen en vermarkten hoogwaardige aardappelen die het verschil maken voor mensen wereldwijd.

Ontdek onze rassen

everybody deserves to enjoy food

Onze ontwikkeling

Door de jaren heen zijn we actief geweest in diverse onderdelen van de aardappelketen, als verpakkers, verwerkers, als telers en in de handel. Door onze handelsactiviteiten hebben we een verbinding met de markt ontwikkeld die we koesteren. Die maakt ons bewust van veranderende vraag, nieuwe markten en uitdagende omstandigheden voor telers, verwerkers en afnemers. Sinds wij zijn gestart met veredeling en ontwikkeling van aardappelrassen konden we nog beter inspringen op die veranderingen. Wij veredelen aardappelen vanuit onze visie op veranderende vraag en nieuwe mogelijkheden.

"Bewust zijn, dat begint bij jezelf goed kennen." 

- Willem in 't Anker 
20806 Meijer Potato Storyboard voor web

Onze passie en focus 

Vandaag de dag focussen we ons op veredeling en vermarkting, onze passie en onze herkomst. Met innovaties kunnen we nog betere rassen ontwikkelen, die sneller op de markt brengen en de aardappelketen verduurzamen en verbeteren. Zo helpen wij telers, klanten, verwerkers en andere belanghebbenden.  

Het is onze passie om de beste aardappelgenetica te vinden en ontwikkelen, waar mensen van kunnen genieten. Daar vaart de aardappelwaardeketen wel bij. Dat is hoe wij ons steentje bijdragen aan een betere wereld.     

Meijer Potato 
Building on potential 

Vragen?

Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Wij staan u graag te woord om antwoord te geven op al uw vragen.